torsdag 26 september 2013

Hur vet man vad man vill?...

Hur vet man vad man ska göra för att hitta den ultimata energin i livet? De korta stunder av fullständig glädje och energi i min vardag ger mig en indikation om att det skulle kunna kännas så ännu oftare, att jag borde jobba för att hitta det som ger mig precis just det där. Att det ska komma av sig själv utan större ansträngning då man hittat rätt...


I många år har jag funderat fram och tillbaka på det här. Vad är det jag ska göra i livet för att känna lust och glädje i det jag gör större delen av tiden? Nu har jag ett bra jobb som verkligen är en stor utmaning men det är också extremt otacksamt på många sätt och lite för ofta tycker jag att det är mer betungande än energigivande. Jag vill vara pigg och glad och ha krafter till allt roligt också.
Hur mycket jag än vänt och vridit på olika idéer och tankar, vad jag skulle kunna göra riktigt bra ifrån mig och samtidigt ha kul, är det inget som riktigt säger "TJOFF", det där ska jag ägna mig åt!!! i huvudet och hjärtat på mig. Känslan av att man är på väg någonstans men inte riktigt klarar av att bana väg, som att röja i snåren, bli tvungen att röja åt ett håll för att hela snåret är för stort men inte kunna avgöra åt vilket håll jag ska röja för bästa resultat.

Jag tycker ju om att arbeta med människor och kan redan nu stundtals känna mig ensam i mitt chefsskap så jag gissar att jag inte ska göra något på min egen kammare även om det på många sätt känns väldigt lockande. Jag skulle vilja göra något kreativt och aktivt med min kropp (inte tränare) som kan göras både i samarbete med andra och enskilt. Ett jobb som jag kan släppa när jag går hem om det krävs men som uppfyller mig så att jag vill och väljer fortsätta tänka och skapa.

Ja, jag gissar att jag inte är ensam om de här tankarna och det är nog väldigt naivt att vilja ha glädje och energi hela tiden men jag har verkligen på känn att jag inte riktigt är i hamn vad gäller den här biten. Jag undrar vad som komma skall...

4 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Intressant det du skriver och du har rätt i det att fler har de tankarna. Det är många många som funderar lika som du. Jag också. Jag trivs verkligen bra med mina arbetskamrater. Det är dom som lyfter jobbet. Jag menar att om jag inte trivts så bra med dom och om vi inte samtidigt haft så kul, ja då hade jag bytt arbete. Det är bara det att här där jag bor finns det inga jobb och jag är evigt tacksam att jag har ett. Även fast själva arbetet i sig inte för mig framåt. Det är väl inte speciellt stimulerande och energigivande. Även fast det finns roliga och positiva saker också känns det ofta som att hjärnan stannar av. Oj då, det här lät ju faktiskt illa. Men riktigt så illa är det :)

Jag hoppas att du finner det som ger dig glädje, inspiration och är utvecklande :)

Kram Ann-Louise

LyckligaPraliner sa...

Haha Menar förstås att riktigt så illa är det INTE..

Fru Martinsson sa...

SPännande tankar och jag tror det är många som funderar som du! Min önskan är att alla skulle finna det där som ger dem glädje och energi!

Ha en härlig helg!

Marie-Louise Nilsson sa...

Vad spännande att komma in och läsa hos dig idag min vän. Du skriver mina tankar och funderingar. Ord för ord. Naivt får det vara men likväl vill jag precis som du hitta ett arbete som fyller mig med glädje, enerig och att jag har kraft att även göra allt roligt efter arbetsdagens slut. Ja, jag arbetar heltid nu och vissa stunder är så givnde... andra stunder så dränerande. Så vad göra? Kram på dig, vi får fortsätta gräva och fundera.