måndag 2 juli 2012

sol, värme och ljus från ny lampa...

Har tvättat, tvättat, tvättat och packat. Jag ska åka till Kroatien och hälsa på min kompis och hennes familj som har ett hus där nere. Det ska bli såå skönt och avkopplande. Jag gillar att byta miljö direkt när semestern börjar. Det gör det lättare att snabbt släppa jobbet. Jag var där senast för sex år sedan och jag gissar att en hel del har hänt vad gäller turism, uteställen och restauranger sedan dess. Hoppas på att få med mig lite fina bilder hem som jag kan dela med mig av.

För en dryg vecka sedan var jag och en kollega på Ikea för att köpa lite saker till jobbet. Svårt att gå på ikea utan att handla till sig själv. Jag har i flera år velat byta ut lampan över köksbordet men inte hittat den riktigt rätta. Har tänkt mycket på en som vi hade när jag var ligen. Det var som en träställning med pinnar som stack ut från mitten. Man sydde själv en kappa med gummiband upptill som man satte runt pinnarna så den bildade själva lampskärmen. Har dock inte hittat en sådan där ställning. På senare tid har jag varit mer inne på en vit eller svart i metall, ungefär som den på bilden.
På Ikea dök plötsligt en lampa upp som de inte haft tidigare. Inte helt olik den vi hade hemma när jag var liten. Jag var lite osäker till en början och kanske blir det en i metall om jag springer på den rätta, men väl på plats och med den svarta klädda sladden, är jag riktigt nöjd. Den passar bra här hos mig!


9 kommentarer:

Lena sa...

Visst är den fin, din nya lampa!

Ha det skönt i Kroatien.
Jag var där 1992, just innan kriget bröt ut, och jag kan tänka att det vore som att komma till något helt om jag åkte nu.

Kramar

Hélena sa...

Skitsnygg lampa, passar perfekt! Jo du, ska du hitta blodormroten får du leta för den lilla blomman är gömd. De flesta av mina rosor i Regnbågsrabatten är så små, som leksaksrosor :-) Kul det ska bli att ses imorgon.
Kram Hélena

Stina sa...

Jag såg den där när jag var på IKEA för ett tag sedan och den är riktigt fin, både i utseende och pris.:-) Kram

Lyckans lilla hus sa...

Åh Kroatien är ett av mina drömresmål! Hoppas ta mig dit en vacker dag. Många bilder hoppas jag på! Ha det riktigt, riktigt skönt på din resa :). Kram från mig

Marie-Louise Nilsson sa...

den var din! Ha så skönt i kroatien nu och njut som bara du kan av vänner och miljöer. kram på dig.

Min plats i solen sa...

Finfin lampa! Härligt när man springer på det där som sitter som en smäck. :)

Ha det nu helt underbart i Kroatien och njut av sköna dagar Emma. Ser fram emot ett litet resereportage då du kommer hem igen. :)

Stor kram
Lotta

AnnaHelena sa...

DEN lampan tyckte jag mycket om!!!
Önskar dig en fin resa till Kroatien. Läste ditt förra inlägg och vill bara säga: HEJA dig!!!

Kram // AH

Min plats i solen sa...

Hoppas att du har det riktigt bra Emma och njuter av sommar och ledighet. :)

Kram Lotta

LyckligaPraliner sa...

Hej! Kikar in för att se var du håller hus. Ser att du skulle till Kroatien. Jag hoppas att du hade det toppen där och resten av sommaren också. Jag hoppas också att du mår bra.

Kram Ann-Louise