torsdag 12 april 2012

Jag vill vara ett bi....

...för deras hjärna väger bara 1 mg och då kan det ju bara finnas plats för deras inbyggda GPS och inte utrymme för en enda tanke som snurrar runt, runt och tar energi;-) Det var min första och väldigt snabba tanke när en man som föreläste om bin, informerade åhörarna om detta på "Nordiska trädgårdar idag". Min hjärna har definitivt inte någon inbyggd GPS (som min fina vänninna blev varse i mässgångarna) utan bara massa tankevindlingar som börjar och slutar i samma ände.

Hur som helst var det otroligt mysigt och lyxigt att få gå på mässa i bästa sällskap så här en vanlig arbetsdag. Vi mös runt, pratade, fnissade lite åt alla våra "knäppheter"och unnade oss tom ett glas vin till lunchen.


Det finns så mycket att fascineras av, allt från små frön i fina påsar till stora trädgårdsmaskiner för hela rancher. Jag gillar nog allt där emellan mest, alltså färdiga blommor och fina krukor, stolar, bord och annan "uteinredning".

Jag hade hoppats på att det skulle finnas någon hörna med balkonginspiration. Det stod på kartan att det skulle finnas det men det var lite av en besvikelse när vi kom dit eftersom de krävde balkonger stora nog att rymma både grusgångar, cyklar och hängmattor. Så stor är inte min balikong...

Jag köpte i alla fall med mig ett tiopack lavendel hem, stod länge och velade vid en stor murgröna och några fantastiska nejlikor, men det blev bara lavendel idag.

Efter fyra timmar i mässlokalen var jag både trött och väldigt nöjd. H skulle traska vidare ett tag till och kanske åkte hon hem med en massa nytt till sin fina trädgård. Det kan ni läsa mer om på hennes blogg i så fall på "Bland rosor och Bladlöss".

Ha en go kväll alla fina!

8 kommentarer:

Hélena sa...

Jag bara ler och nu har jag länkat till ditt inlägg :-) Tack för en härlig dag min lilla bi.
Kram Hélena

LissAnna sa...

Ett bi ja. En bra idé!:-)

Ja, han har tillverkat dem själv. Han har gjort massor av saker i vår inredning här hemma.:-) Kram Stina

messan sa...

Åh, jag vill också var ett bi.

Vilken kapacitet och tänk så mycket man kan få gjort...det går som i en bidans;)
De får till det...jag hade velat gärna varit där.
Kram

Anonym sa...

Underbart med trädgårdsmässa :-). Åh som jag ser fram emot den dag då jag kan åka på en! Hoppas du sniffade på blommor och sög in färger och form åt mig också.

Lavendel...älskar denna växt. Doften får mig alltid att le.

Kram Hanna

Marie-Louise Nilsson sa...

ååå, vad mysigt. jag skulle behöva åka på något mysigt inspirerande ställe och bara insupa dofter och intryck med alla sinnen. Får se vad jag hittar på, imorgon tror jag att jag är redo för skogen igen i alla fall. Mår bättre och blir så varm av fina kommentarer av dig och andra inne hos mig. tack tack och kram kram

LyckligaPraliner sa...

Hahaha Jisses vilken kul tanke du fick :)) Det roligaste jag läst idag faktiskt :)) Du får det till att framstå som en god idé.

Oj vad mycket fint där fanns att se. Synd att det inte fanns för en normal balkong.

Ann-Louise

thejeanettishway sa...

vad mysigt att gå på trädgårdsmässa.
jag har också "bara" balkong.
har hängt upp en gammal cykelkorg jag tänkt plantera i inom kort.
men vill ha nått annat än penséer.
kanske lavendel vore nått?
kram från dalsland//

Livskrafter sa...

Åh trädgrådsmässa är en som enda stor härlig kick för både kropp och själ
Låter som om ni haft en härlig dag
kram och ha en fin fredag
Emma