torsdag 14 juni 2012

Smart eller vis?...

"Om snöret inte håller utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre"

Nalle Puh-A.A. Milne
Jag tror citatet vill uppmana oss att inte ge upp. Vi ska fortsätta tills vi klarar det vi förutsatt oss på något sätt. Använder man ett snöre och det går av så är det bara att ta ett annat snöre och försöka igen. Snöret kanske inte ser likadant ut. Kanske är det lite kortare så du inte tar dig hela vägen på en gång men i alla fall en bit på väg. Kanske är det ett ännu längre snöre så du kan komma betydligt längre än du först sett framför dig...

Den som ger upp helt vid motgång kommer inte komma lika långt i livet som de som fortsätter trots motgång. Antingen så klarar man av hindret och fortsätter mot sitt mål samtidigt som man tar man lärdom av det som gått fel så man lättare klarar av andra motgångar. Det här är inte alltid lätt eller självklart och tar ibland betydligt mer kraft och tid än man trott. Einstein sa att "en smart person löser problemen och en vis person undviker dem". Jag vill gärna vara smart...3 kommentarer:

Pilgrim sa...

Puh är klok han! Måste kännas skönt med ett bra avslut med föräldrar och elever. Sista skolavslutningen som lärare. Det känns lite annorlunda när man inte har klass på skolavslutningarna.
Kramar Hélena

Fröken Grön sa...

Härlig filosofi han har, den lille björnen!
Nog en inställning vi borde ha lite till mans, att kämpa på och lära av det man är med om.
Må så gott!
/Anna-Karin

jeanettish.blogspot.com sa...

tror man behöver både ock.
att ta till både smarthet och vishet om vartannat.
vissa saker är helt enkelt bara "let go".
kram på dig fina tjejen ♥