onsdag 6 juni 2012

Ur olika perspektiv...

Idag har det blivit lite jobb hemifrån. Det gör mig ingenting egentligen. Just nu känns det nytt och lite spännande.

Kunde inte låta bli att reflektera över hur olika folk möter oss i vardagen. Jag har pratat med ett par olika vänner under dagen. När jag sa till den ena (som jag hade tänkt hälsa på idag) att jag satt och jobbade och att jag vill visa framfötterna nu i början (även om jag inte tänker skylta med att jag jobbar på en ledig dag för min chef), så sa hon: Ja visst, det klart att man vill. Bättre då att du stannar hemma och tar tag i det, än att du åker iväg och känner dig stressad över tanken på vad du "borde" göra. Den andra sa: Tänk nu på, att om du håller på sådär, lastar de snart 80 timmars arbete i knät på dig per vecka istället för 40!

Ja...Vad säger man? Vi har olika syn på saker och ting helt enkelt. Visst är det bra med balans och sund fördelning mellan arbete och återhämtning men det som egentligen betyder något, är väl att JAG KAN SÄGA NEJ när det inte känns ok eller känns för mycket?! Det är oss själva vi ska gå till.


Efter några timmars jobb, tittade solen fram mellan molnen. Jag tog en tur ut i trädgården för att andas och skänka alla mina sinnen en energiboost. Även en trädgård i ett lägenhetsområde är prunkande härlig såhär års.

Dags att fira nationaldagen. Jag går banne mig till ica och köper en glass!

Ha en fin kväll!

7 kommentarer:

Marie-Louise Nilsson sa...

ååå, vad härligt du verkar ha haft det. Och kontroll över situationen har du också. kram på dig. kram kram

LyckligaPraliner sa...

Ja men visst är det väl nästan lustigt så många olika kommentarer man kan få på en och samma sak. Människor har verkligen olika syn på saker och ting, men ändå. Kanske den sista kommentaren var en slags omtanke ändå, på sitt vis. Eller inte. Men det verkar som att du ändå vet vad du håller på med tycker jag :)

Hoppas glassen smakade!

Kram Ann-Louise

Pilgrim sa...

Vilka härliga växter...ljuvligt. Ja, alla är vi olika och som sagt skulle någon försöka dumpa jobb på en kan man säga nej :-)Men kanske sägs det av en person som inte kan säga nej
:-)
Kramar Hélena

Lilla Kullan sa...

Trädgården är en bra plats att vila hjärnan på.:-) Kram Stina

En Vacker Vardag ♥ sa...

Ja olika reaktion kan det bli,beroende på vilka vi är och vad vi har med oss. Du verkar medveten om vad du gör och om du kan säga Nej när det behövs så behöver det inte bli ett problem.
Själv har jag lätt att dras in i grejer,jag blir så lätt engagerad.Allt för många gånger har jag bromsat försent!!

Kram Lotta

Lilla Kullan sa...

Jag glömde ju säga att det var väldigt vackert.
Jag ser att du har STOR ORMROT. Det har jag med, men en viss dotter har ju kört över en massa fint så det blir inga i år.;-D Kram

Min plats i solen sa...

Det gjorde du rätt i Emma! Glass är gott! :)

Du är så klok vännen och jag har fått den bilden av dig att du är en kvinna som vet vem hon är, vad hon kan och vad hon vill. Det är ingen som sätter sig på dig eller tvingar dig till något. Du är en stark kvinna Emma. En förebild!

Underbara bilder och du,jag tokgillar din nya header!

Stor kram till dig du fina