onsdag 25 januari 2012

En stund med efterlängtad energi

I helgen kom den efterlängtade lilla energikicken. Jag ägnade den åt att rensa ur, tömma och städa i lägenheten. Den har stått tom större delen av hösten. Jag har varit sjukskriven och mest bott hos min "sambo" och hans barn. Den senaste veckan har jag dock varit "hemma" eftersom han inte mår så bra, inte vet vad som är fel och stänger mig ute helt med sin tystnad. Jag kan bara ana vad han tänker på men får inga svar på några frågor. Vet inte om jag ska kunna tro på oss eftersom det känns som det är mig han straffar. Undrar varför? Det tar för mycket energi att vara i det, så det var väl tur att jag inte hunnit sälja min lägenhet under hösten. Det var ju så det var tänkt egentligen.

Nåväl, efter många dagars tomrum och håglöshet fick jag fart på kroppen. Efter storstädningen blev det en tur till stan och all härlig rea. Ett av mina större intressen är inredning. Nu behövdes en förändring och jag tänkte att ett enkelt och inte alltför kostsamt sätt är att sy nya kuddfordral till kuddarna i soffan. Jag ringde min underbara vän H och frågade om hon kunde lämna man och barn för en stund på stan med mig. Hon blev glad att få röra på sig efter att ha varit hemma med sin febrige son i nästan en vecka. Vilken mysig stund vi fick! På Olssons tyger var det rea från golv till tak. Jag köpte tyger till kuddarna och hittade som en bonus nya köksgardiner. Både längder och hissgardin. Min fina vän köpte också gardiner och hittade dessutom en fantastiskt fin och praktisk låda att ha alla sina fröer i. Hon är en riktig trädgårdstoka! För er som är intresserade av trädgård kan jag rekommendera hennes blog: blandrosorochbladloss.blogspot.com.

Allt vi köpte var på halva priset. Konstigt att det är så mycket roligare att handla när man lyckas göra klipp! Det vore förljuget att påstå att shopping inte piggar upp för det gör det. Sedan väntar jag in lusten att sätta sax, nål och tråd i tyget och får förhoppningsvis ett resultat jag kan glädja mig åt en tid framöver. Jag tror minsann det är dags:-)
En ny kudde

Tre nya kuddar

Redo för kvällsmys

2 kommentarer:

Pilgrim sa...

Men så snyggt det blev! Ännu bättre än vad jag kunde föreställa mig och det passar ju ditt vardagsrum hur bra som helst! Väldigt snygg blogg, ska bli roligt att följa :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Byronesse sa...

Tack fina du!
Jag blir alldeles glad i hela kroppen av dina kommentarer. Ja bloggen får bli det den blir och det är gott nog;-)

Kramar
Emma