fredag 27 januari 2012

Tankeöverföring

Igår kväll åkte jag och träffade en kompis från för länge sedan. Vi gick på gymnasiet tillsammans och umgicks jämt under många år. Vi flyttade till Stockholm i stort sett samtidigt och trodde nog att vi alltid skulle ha varandra. Hon träffade sin man och de fick sin första dotter. Efter ett par år kom dotter nummer två. Våra liv såg nu väldigt olika ut och av någon konstig anledning för det ibland med sig att man tappar kontakten, vilket vi gjorde.

För cirka fem år sedan ringde jag henne för att göra ett försök att ses och vi lyckades bestämma en dag som tyvärr blev inställd. Min kompis var vid det här laget höggravid med sitt tredje barn. Vi skulle höras när barnet kommit och allt landat lite grann. Som ni säkert förstår blev det inte så. Jag tyckte nog att hon fick styra när det hade landat eftersom jag omöjligt kunde veta det och tiden gick.

Jag har tänkt så mycket på henne genom åren. I våras letade jag efter henne på hitta.se för att kolla om de flyttat på sig. Jag hittade deras adress och tryckte på ikonen för gatuvy, så stod jag på hennes gata och på trappen till huset stod min väninna med sitt yngsta barn. Bara det här var ju väldigt konstigt i sig. Inte en annan människa på hela gatan mer än just på trappen till deras hus. Jag bestämde mig för sätta mig och ringa till helgen.

Nästa dag på jobbet, hade jag avslutat mina lektioner och skulle sätta mig ned för planering med min kollega. Jag plockade fram mobilen ur mitt skåp för att kolla om jag fått något meddelande. Någon hade ringt och jag lyssnade av. Helt makalöst, det var min väninna jag suttit och tittat på kvällen innan och bestämt mig för att ringa! Hon sa allt det jag ville säga henne. Jag var så klart snabb att ringa tillbaka. Vi har setts tre gånger sedan dess och hörs med jämna mellanrum. Ibland är det svårt att inte tro på tankeöverföring eller ett sjätte sinne. Det här händer lite då och då med vissa personer jag känner och jag gillar det skarpt!


I morse satt jag här och gladdes åt mina fantastiska orkidéer som bara blommar och blommar. Jag har inte bott här under hösten utan bara varit här och vattnat lite ungefär var 10-14 dag och de har blommat sedan början av oktober. Just nu ser jag till att ha tulpaner hemma hela tiden. För några dagar sedan köpte jag femtio stycken som jag portionerat ut på olika håll i olika konstellationer i lägenheten. Jag mår bra av att komma hem och se mina fina blommor i härliga färger och det får bli min vardagslyx att unna mig dem.

2 kommentarer:

Pilgrim sa...

Det är ju för märkligt det där för precis så tycker jag att det är ibland. Vad roligt att ni har hittat tillbaka till varandra. Orkidéerna är fantastiska, så vackra, och klart du ska unna dig tulpaner. Det är inte en lyx, det är en rättighet.
Ha en härlig fredagkväll!
Kramar Hélena

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Hej och tack för din fina hälsning hemma hos mig, nu hittade ju jag till dig och din fina blogg! =)
Ja, ibland är livet underligt, vilken fantastisk historia.
Nu ska jag kika runt här hos dig en stund.

Kram Emma - Emmas vita drömmar