torsdag 22 mars 2012

jag tror hon har sått ett frö i mig...

...och jag har sått massor av frön här hemma. Det gror och spirar i mina små burkar och jag blir så hjärtans glad!
Har de senaste veckorna haft extra tät kontakt med och umgåtts en hel del med min trädgårdstoka till väninna H (Bland rosor och Bladlöss). Jag kom för någon vecka sedan på mig själv med att sitta och välja bland program på tv-menyn och blev sittande framför trädgårdstoppen! Jag går på två trädgårdsmässor och har med mig en massa frön hem som planteras och vårdas ömt. Jag bor i lägenhet, har ingen trädgård men letar ändå bilder/färger i inrednings- och trädgårdstidningar som jag klipper ut och sparar bara för att planera och förbereda hur min balkong ska se ut och vad den ska innehålla för växter under sommaren.
Vad är det som händer, vad har hon gjort?! Äh, det spelar ingen roll för jag gillar det ju! Det ger mig stunder av förväntan, nyfikenhet, kreativitet, beslutsamhet och är dessutom en bra tankesplittrare som får "här och nu-känslan" att ta plats. Tack för det!

5 kommentarer:

Pilgrim sa...

Moaahhaaaaa! Another one bites the dust... Välkommen till klubben! :-)

Marie-Louise Nilsson sa...

härligt. Själv har jag en balkong som är så varm så alla blommor dör. .. men men kanske lika bra det. För tar inte solen dom så tar jag död på dem. Men jag älskar blommor heheheh. Ekvationen går inte ihop.

Lena sa...

Jag tycker hon är jobbig med all fin inspiration!

Jag är där du är, sår och sår fast jag inte alls har plats. Tur att jag snart får en miniträdgård, den lär fyllas med allt fint så vi får nog sitta på gatan utanför och fika...

Kramar

(nejdå, inte är hon jobbig, man blir bara glad och enormt inspirerad av att följa hennes arbete i den härliga trädgården)

Marina sa...

Det låter ju jättehärligt!

Kram

Blommiga Rutan sa...

Låter ju helt underbart! Tycker verkligen att man mår extra bra när man påtar i jorden, sår frön eller planterar växter, man tänker inte på så mycket annat, avkoppling och bra för själen.

Önskar dig härlig prunkande balkong och en solig, fin helg.

Kram Anncathrine