söndag 6 maj 2012

Familj och trädgård...

Ännu en härlig helg går mot sitt slut...

De här sista dagarna har jag spenderat med min mor, far och brorson som varit på besök. Det är mysigt när syskonbarnen kommer hit ensamma utan sin mamma och pappa. På något sätt får vi möjligheten att knyta ännu starkare band på det viset.

I fredags var min brorson med mig på jobbet. Han hittade snabbt vänner att leka med och hade nog gärna stannat ett tag till när jag tyckte det var dags att gå hem.

Igår var vi på Naturhistoriska muséet och Cosmonova. S var nog mest imponerad av 3D-filmen om urtida havsdjur medan jag skulle ha kunnat gå omkring på i de olika utställningarna i många fler timmar än det nu blev. Vilken kvalitet de har och vad mycket det finns att lära...fortfarande:-)


Idag hann vi bara ta en skön förmiddagspromenad och en fika innan det var dags för dem att packa ihop och åka söderöver. Själv fortsatte jag ut i trädgården där föreningen hade vårarbete på gång. Mycket var redan gjort men jag hann vara med en liten stund innan det var dags för avslut med korvgrillning och fika. Det är så skönt när utemöblerna är framställda, rabatterna mörka av ny jord och alla gamla löv och kvistar ihopräfsade och bortburna. Så skönt att några av oss även tog en gemensam eftermiddagsfika där nere.


Nu ikväll blev det en spontan och riktigt lång promenad med en god vän och kollega. Så underbart att gå utmed vattnet, passera vackra strandtomter och båtbryggor där båtarna just lagts i. Jag älskar ljudet från det kluckande vattnet och stagen som slår mot masterna. Det ger mig ett fullkomligt lugn.

Jag hoppas att ni har haft precis den helg ni önskat er!

4 kommentarer:

Lilla Kullan sa...

Det lät trevligt och mysigt.:-) Kram Stina

Lena sa...

Visst är det fint, det där gemensamma fixande för att det ska bli fint.
Nästa helg är vi bjudna till samfälligheten till blivande radhuset. De har städ/fixdag och vi ska bli presenterade för våra blivande grannar. Ser fram emot det!

Tack för din fina kommentar. Alltid fina kommentarer, menar jag förstås!

Ha en bra vecka!

Kram

Maria Helander sa...

Ah, har varit inne en stund och vilat i dina texter och bilder. Nära, genuint och uppriktigt.
Tack för att du delar med dig.
Varma tankar!

Marie-Louise Nilsson sa...

Vad härligt du haft och jag håller med dig om att vatten och ljudet av båtgrejs ger lugn. Jag tackar för din fina kommentar inne hos mig och längtar till om några dagar då jag måste må bättre. kram