tisdag 1 maj 2012

Explosion i färg och form...

Hej vänner! Hoppas att ni med har haft en riktigt fin Valborg. Jag tycker de här lediga dagarna har varit fantastiska. Vi har bjudits på ett makalöst väder och en natur som fullständigt exploderat av liv i både färger och former. Jag har njutit av allt detta och av goda vänner, gamla och nya.


I går blev det en förmiddagstur i skogen med kameran på axeln. Jag passerad de vackra träden som stod i rosa blom på vägen. Humlorna surrade och det var som att stå i en rosa sockervaddskoja därunder. Jag kunde bara skymta den klarblå himlen där utanför genom små, små glipor i blomsterprakten.

Vårbäcken rann i en strid ström i skogen. Jag blev stående där ett tag och försökte ta vettiga bilder på forsande vatten, men det kräver nog lite mer träning...

På eftermiddagen åkte jag upp mot Norrtälje med och till goda vänner. Det är alltid lika mysigt, enkelt och opretentiöst att träffas. Vi var ca trettio personer, vuxna och barn. Vi hade med oss det vi ville grilla, hjälptes åt med sallader, bröd och sådant. Sedan grillade och åt vi i flera timmar.
Barnen sprang ut och in, hoppad studsmatta, lekte dunken och spelade hög musik.


När mörkret började lägga sig blev det dags för Valborgsmässobålet. De hade dragit ihop en rejäl hög ute på tomten. Där stod vi och mös och sjöng vårsånger en god stund. Så fint att få vara tillsammans, stå där i aprilnatten och se hur gnistorna slår högt upp mot skyn så det nästan blir svårt att skilja dem från stjärnorna på den klara, mörka himlen.

Det är med värme och glädje inuti, jag lägger mig ikväll för att gå tillbaka till jobbet i morgon!


14 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Jag scrollar upp och ner och njuter av dina underbara bilder Emma. Så fina! Naturen är helt vansinnigt vacker just nu. Ögongodis var man än vänder blicken.

Vilken mysig och fin Valborg du har haft i glada vänners lag. Vänskap är verkligen en av livets stora skatter.

Här hemma har vi njutit av en helt ljuvlig sommardag idag med 19 grader i skuggan. Hängmatta, trädgård, badminton- och kubbspel (jag förlorade så att det stänkte om det men det blir returmatch i morgon, då minsann...).

Sköt om dig du fina!

Kram Lotta

Pilgrim sa...

Vilka härliga bilder! Älskar ju körsbärsträden och måste hitta plats för dom någonstans, förslag? Jag mår så gott inombords när jag hör hur bra du mår och hur bra du har det.
Kram Hélena

Anonym sa...

Åh så vackra de är träden :-). Det är nog det vackraste jag vet. Tack för dina fina bilder, jag riktigt suger in dem och njuter av dem.

Så trevligt du hade igår :-). Vi stupade i säng... Utan brasa, sånger eller vänner. Men så är livet också ibland. Och det är ok det också.

Stor kram till dig fina du

Lena sa...

Det enda tråkiga med londonresan är att vi missade valborg tillsammans med fina, så som du verkar haft det!

Vilka vackra vårbilder, det går fort nu och snart står allt i full blom, så härligt!

Kramar till dej, ha en fin dag imorgon!

Lena

Marina sa...

Underbara bilder!

Här har det varit bra dagar och jag får inte nog av trädgården nu.

Kram

Fröken Grön sa...

Verkligen fantastiska bilder!
Härligt att du har haft en skön Valborg.
Hoppas resten av veckan blir lika fin!
/Anna-Karin

Marie-Louise Nilsson sa...

Vännen, inte behöver du öva, du har fångat vattnets rörelse underbart vackert. Så fina bilder du bjuder på. Jag känner att jag måste uppsöka lite rosa träd innan de har blommat ut. De är så vackra. kram på dig.

Livskrafter sa...

mmm...låter underbart...för att inte tala om den rosa ljuvliga bildkavalkaden....sååå njutningsbart
Tack för att du delar med dig
kram
Emma

CL.O.T sa...

Så fina bilder. En liten humla mitt i den rosa sockervadden , härligt. Ha det gott/ Monika

Lyckans lilla hus sa...

Som jag njuter av värmen och skönheten i dina foton! Och tack du goa bloggvän för dina tankar i en svår tid. Bamsekram Marie

Lyckans lilla hus sa...

Som jag njuter av värmen och skönheten i dina foton! Och tack du goa bloggvän för dina tankar i en svår tid. Bamsekram Marie

Lyckans lilla hus sa...

Som jag njuter av värmen och skönheten i dina foton! Och tack du goa bloggvän för dina tankar i en svår tid. Bamsekram Marie

Lyckans lilla hus sa...

Som jag njuter av värmen och skönheten i dina foton! Och tack du goa bloggvän för dina tankar i en svår tid. Bamsekram Marie

LyckligaPraliner sa...

Jag tycker att dina bilder är jättefina. Gillar verkligen att titta på dem alla. Fina och stämningsfulla :)

Jag hoppas att du har en fin helg!

Kram Ann-Louise