torsdag 24 maj 2012

från pansarväst till sommarkärlek...

I morse var jag äntligen tillbaka på mitt pass med basal kroppskännedom. Det är egentligen inte förrän nu när jag haft ett tre veckors uppehåll som jag insett vilken skillnad det gjort för mig att gå dit en gång i veckan för att intensivträna under ett par timmar.

De sista 8-10 dagarna har jag varit så trång över bröstet och järngreppet om hjärta och lungor som jag nästan glömt, kom inte direkt smygande utan fullständigt knockade mig.... Igen. Jag har försökt att göra övningarna vi lärt oss här hemma men oron i kroppen har varit svår att stävja och när jag inte hittat min mittlinje och mitt sammanhang tillräckligt fort, har jag givit upp och gjort annat för att stå ut.

Så idag var det såå skönt att få komma tillbaka, bli guidad och inse att det gör så gott, att jag allt lättare hittar rätt i övningarna och att jag får mer och mer utrymme för en andning som skapar de bästa av förutsättningar för min fortsatta inre process. När den väl dragit igång mina vänner, går den inte att stoppa.Många skulle nog tycka det är läskigt men jag bara njuter. Jag vill förändring från grunden till ytan. Jag är bra som jag är och förändringen handlar inte om att bli en annan person, utan bara se, tillåta och gilla att jag är bra som jag är. Märkligt att något som borde vara självklart för alla, kan vara det som så många av oss jobbar med i åratal eller under hela livet för att komma tillrätta med...

Att naturen sedan så osjälviskt delar med sig av sin kärlek till livet i explosioner av ljud, färger, former och dofter, gör resan än mer fantastisk. För visst är det väl lättare att släppa tanken, ta in dessa intryck med alla sinnen och tillåta sig att i nuet bara vara en av alla miljontals delar i naturens kärlek (vilket vi ju faktiskt är egentligen) vid den här tiden på året än annars?


Nu är det snart helg igen och jag hoppas att ni alla får känna er friska och så försommaryra att ni, precis som jag bara vill vara ute, ute, ute och vimsa runt från häggblom till syren, från lijekonvalj till lingonblomma precis som alla förälskade och vimsande humlor:-)

5 kommentarer:

En Vacker Vardag ♥ sa...

Fint inlägg,själv utövar jag holistisk yoga och är inne i en stor process med mig själv. Finns inga rädslor bara kärlek till allt som kommer till mig..

Kram Lotta

Pilgrim sa...

Vilket härligt inlägg, Em! Ser fram emot helgen :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anonym sa...

Så härligt tt du hittat ett verktyg som hjälper dig! Jag är ju själv utbildad i BK och tyckte att jag lärde känna mig själv bättre under kurserna!

Att lära känna sig själv och ärligt acceptera sig själv är stort och befriande. Även om resan är knagglig så är den värd allt slit.

Jag njuter också av naturens härligheter just nu.

Kram vännen

Marie-Louise Nilsson sa...

Nu blir jag glad, glad för att du känner att det gör nytta för dig och att du mår bättre. Glad för att du njuter av det som händer runt omkring dig i naturen. Glad för att jag märker att du är glad.

Sedan blir jag nyfiken på den där kursen, eller behandlingen... måste jag undersöka. Kram på dig fina goa du.

Marina sa...

Jättefin bilder!

Basal kroppskännedom har jag också gått på ett kort tag. Det var bra. Hon som jag gick hos skulle byta arbete så det blev inte mer än ett par gånger. Har dock vissa övningar sparade inom mig som jag gör då och då.

Kram