onsdag 25 april 2012

Idag är jag stolt...

...över mina fantastiska kollegor.

Jag har under det sista läsåret lett ett matematikprojekt som vi fick pengar till från skolverket förra våren. Projektet gick ut på att fördjupa pedagogernas kunskaper om och möjligheter att undervisa mer med hjälp av interaktiva läromedel. Vi har satsat mycket på inköp av interaktiva skrivtavlor och att få dem att bli en naturlig del i undervisningen. Dels för att det engagerar eleverna på ett helt annat sätt och dels för att det öppnar mycket möjligheter för oss som pedagoger att snabbt och enkelt, just i stunden, kunna komma åt allt det material och den information vi kan hitta på nätet.

En del i matematikprojektet var att framställa ett antal sk "flipcharts" (som ett övningshäfte fast digitalt och elevinteraktivt) som behandlar olika matematiska områden. Varje flipchart skulle ha en tydlig progression för att kunna användas i alla årskurser från år F-3. De ska naturligtvis vara kopplade till målen i läroplanen. Flipchartsen ska vara ett kompletterande material att använda för genomgångar och introduktioner men även som extra stöd för vissa och möjlighet till utmaning för andra. Man bygger alltså som pedagog upp materialet från grunden, från bakgrundsfärg till ord och tal som hoppar ur magiska hattar etc.Idag skulle jag börja sammanställa utvärderingsfrågorna för projektet. Jag satte mig och tittade igenom alla loggar kollegorna skrivit under resans gång och sedan deras flipcharts. Jisses, vilken skatt vi sitter på!!! Jag önskar så att jag kunde förklara tydligare för er här vad det är och visa er några exempel ur vår mattebank. Jag kan bara säga....Lyckliga våra elever som kommer ha en så rolig, varierad och konkretiserad undervisning i matematiken framöver!

Om någon blir väldigt nyfiken, finns det några you tube-klipp på den HÄR sidan om just activboards och att arbeta med flipcharts.

Jag känner också en viss stolthet över mig själv som verkar ha lyckats ro det här i land trots att jag var sjukskriven i flera månader. Mest beror naturligtvis det lyckade resultatet på fantastiskt engagerade, självständiga och drivande kollegor som inte riktigt fått det stöd eller den handledning som var tänkt från start, men ändå...

Sedan är jag stolt över att ha sprungit hela 9 km ikväll:-)

I övrigt är jag stolt över att ha klartgjort på ett mycket bestämt men vänligt sätt var mina gränser går för en person som inte respekterat dem tidigare.

Vad känner du dig stolt över eller glad för idag?

7 kommentarer:

LissAnna sa...

Idag är jag glad för att både jag och gubben har haft en trevlig dag. Vi har mått ganska bra idag med tanke på det som varit. Kram Stina

Marina sa...

Jag är stolt över att jag sprang 3,5 km i nästintill ösregn. Fick ta mig till bilen sen för jag såg verkligen inget (har glasögon) och det började kännas blött genom kläderna. 9 km kommer jag nog aldrig orka springa. Imponerad!

Kram

Pilgrim sa...

Jag bara måste komma och besöka er, vill se hur ni har det. Bra att du sätter gränser! Är stolt över dig!
Kram Hélena

Marie-Louise Nilsson sa...

härliga härliga du, jag förstår precis vad du pratar om. Jag har själv arbetat som matematikutvecklare under ett antal år och har drivit matemtikprojekt i olika åldrar. Så jag förstår att du har gjort ett hästjobb som har dragit projektet och att dina kollegor har gjort en fantastisk insats som insett vad ni fått i er hand genom pengarna och att de har gjort arbetet. Vad roligt för er!

Vad jag har gjort idag, som jag är stol över. Hm, stöttat min dotter, det är nog det. Jag har inte varit så snäll mot mig, och jag har varit trött och less och moffat choklad har jag också gjort. Men nu går jag och sover. God natt. kram

LyckligaPraliner sa...

Åh men så roligt! Grattis till dig för alltihopa tycker jag man kan säga!! Både till projektet, att du har sprungit och att du har klargjort dina gränser :)

Kram Ann-Louise

Anonym sa...

Du ska vara stolt!! Heja dig! Sprungit 9 km....jösses har jag någonsin gjort det ;-) ?

Vilket härligt projekt :-). Har köpt en iPad till min son på råd från en pedagog, då han har lite svårt att lära sig ffa siffror. Det går mycket lättare för honom genom leken på paddan där han inte känner prestationskrav heller.

Är så nyfiken på ert materiel... Tänk om ni skulle göra appar till paddan så andra kan dela ert fina arbete?!

Du ska vara stolt som respekterar dig själv, och säger ifrån till dem som inte gör det.

Jag är lite stolt över dig jag också :-)

Kram

Livskrafter sa...

Toppen VAR stolt!

Jag är stolt över att jag har förmågan att se det stora i det lilla, helt enkelt...mm ja bland annat förstås.
stor kram
Emma