söndag 22 april 2012

Rätt åt mig...

Ännu en helg har rusat förbi. Vad fort det går! Det har varit bra dagar. I fredags var det riktigt busväder med snöblandat regn från det jag steg upp till jag gick och lade mig igen. Däremellan hann jag såklart med en del. På morgonen var jag på ett sista bedömningssamtal och får förhoppningsvis fortsätta jobba med mig själv under proffessionell ledning ännu en tid framöver.

Efter några timmar på jobbet blev det en liten sväng hem innan jag gick till min kompis A och hennes familj för fredagsmys. Efter maten hamnade hennes killar (man och tre pojkar) framför en film och hon och jag satt kvar vid bordet och bubblade. Åh, vad det är härligt att bara sitta sådär och prata, prata, prata:-)

Igår tog jag tåget ner till härliga H med bloggen "Bland rosor och bladlöss". De har blivit lite av min familj här. Min egen bor så långt bort och hos/med dem känner jag mig alltid välkommen och fullständigt fri, vilket humör eller stämning jag än befinner mig i. Traditionen säger numera att jag har med mig fikabröd och att vi startar myset med en fika, gärna på altanen om vädret tillåter och det gjorde det.


Jag hade packat ner lite oömma kläder som jag drog på mig så fort jag kom fram för att få sätta händerna i jorden en stund. Jag blev beordrad grönsakslandet och H jobbade hårt med att flytta perenner i regnbågsrabatten för att göra plats åt alla fina rosor hon köpt. Hon fick ner de flesta innan vi gav upp för dagen. Men då bör tilläggas att vi hade förträfflig hjälp av husets egen lille trädgårdsmästare. Inte dåligt!


Så himla skönt att få gräva, stöna, stånka och bli skitig långt in under naglarna! Jag gillar när man tydligt kan se att det händer något, hur den rensade och vända myllan ligger där alldeles luftig och svart och hur den otäcka ogräshögen vid sidan av landet växer och växer.

Jisses, vad ovan jag måste vara. Min rygg sa pang en stund efter vi var klara och det blev bättre först efter både alvedon och lite skumpa. Sedan var det stadig uppåtkurva med toast skagen, risotto, grillat och ett fantastiskt rött. Allt tillagat och serverat av H:s fantastiske make. De är verkligen värda varandra de där två!


Idag på förmiddagen åkte jag in mot staden igen. Där hade jag bestämt lunch med en annan fin väninna och vi möttes på en Thailändsk restaurang som har en god lunchbuffé på söndagarna.

Större delen av helgen har dessutom varit fri från tunga tankar och ångestkänslor. Ja, jag kan bara konstatera att hela min helg har varit en enda lång njutning. Rätt åt mig!

5 kommentarer:

Pilgrim sa...

Det är alltid roligt och mysigt att ha dig hemma hos oss. Du är den syster jag aldrig har fått :-)
Snor bilden med mig och F i mitt inlägg idag :-)
Kram Hélena

Marie-Louise Nilsson sa...

oj, vad mycket härligt du har hunnit med vännen. Tur att du orkar med så mycket social kontakt. :D På det sättet slapp du ångest. Jippi! Kram goa fina du. <3

Marina sa...

Låter som att du haft en helg du är nöjd med. Då är det lättare att ta sig an nya veckan tror jag.

Kram!

LissAnna sa...

Helmysigt!:-) Kram Stina

Anonym sa...

Så härligt det låter; goda vänner, trädgårdsarbete, god mat och dryck och gott humör. Du är SÅ värd det min vän :-)

Kramis